Bike the Track

De gemeente Helmond doet er alles aan om fietsen nog leuker, veiliger en voordeliger te maken. Het fietsnetwerk vervolmaken bijvoorbeeld, het aantal gratis en bewaakte stallingen verbeteren en uitbreiden, fietsdiefstal bestrijden en zorgen voor optimale verkeersveiligheid voor fietsers. En wij werken daar graag aan mee met advies op maat : verhuur, MIO navigatie apparatuur, gezond bewegen en voeding tips, fiets – fit cursusaanbod en workshops.

Een van de acties die de gemeente Helmond onderneemt om het fietsen nog leuker te maken is deelnemen aan het project ‘Bike the Track – Track the Bike’ (BTrackB). Dit project wordt deels gefinancierd door de Europese Commissie. “Met een positieve prikkel proberen we mensen aan te moedigen vaker de fiets te pakken. Wij richten ons op jonge gezinnen die voor hun vrije tijd de fiets kunnen pakken. Het project wordt nu in 7 verschillende Europese landen ingevoerd: Denemarken, Duitsland, Finland, Slovenië, Portugal, Italië en Nederland.”
Bike the Track (afgekort BTT) is een online spel dat je speelt door gebruik te maken van je smartphone (GPS en mobiel internet vereist). Hoe meer je fietst hoe meer punten je verdient en hoe groter de kans is dat je iets wint! Je spaart niet alleen punten voor jezelf maar ook voor je gezin. Daarnaast maakt ook je sportvereniging kans op een mooie prijs.

Hoe kun je meedoen
1. Registreer je via de website www.btrackb.eu of via de te downloaden app: Android iPhone

2. Tijdens de registratie kun je aangeven bij welke sportvereniging je hoort en bij welk gezin. De gezinnen worden automatisch bepaald op basis van het adres en de achternaam van de deelnemer. Zowel de ouders als de kinderen schrijven zich in bij het gezin.

3. Bij elke deelnemende sportvereniging en op verschillende punten in Helmond is een checkpoint. Je kunt punten verdienen door in te checken bij een checkpoint door middel van de app.

Hoe het werkt
Punten verdienen bij checkpoints
Bij elke deelnemende sportvereniging en op verschillende punten in Helmond zijn checkpoints aangemaakt. Een checkpoint is een plaats die alleen per fiets te bereiken is en waar je je met je smartphone kunt aanmelden. Iedere aanmelding levert 1 punt op. Je kunt je één keer per dag aanmelden bij een checkpoint maar je kunt per dag meerdere punten verdienen door verschillende checkpoints te bezoeken.
Checkpoints zijn te vinden bij de fietsenstallingen van de deelnemende sportverenigingen en op diverse plaatsen in de openbare ruimte van Helmond:

– Hockeyclub Helmond (checkpoint werkt al, logo wordt zsm aangebracht)
– TV Carolus (checkpoint werkt al, logo wordt zsm aangebracht)
– Turnvereniging HT’35 (checkpoints werken al, logo’s worden zsm aangebracht)
– Voetbalvereniging SV Brandevoort (checkpoint werkt al, logo wordt zsm aangebracht)
– Voetbalvereniging RKSV Mulo (checkpoint werkt al, logo wordt zsm aangebracht)
– Voetbalvereniging Rood-Wit ’62 (checkpoint werkt al, logo wordt zsm aangebracht_

Extra publieke checkpoints zijn toegevoegd op de volgende locaties:
– Fietsenstalling Doorneind
– Fietsenstalling Speelhuisplein
– Fietsenstalling Traverse
– Fietsenstalling  Steenwegkwartier
– Station Helmond
– Station Helmond ’t Hout
– Station Helmond Brandevoort
– Station Helmond Brouwhuis
– Suytkade
De exacte locaties van de checkpoints zijn in de app en op de startpagina van www.btrackb.eu te vinden.

Prijzen
De vereniging met de meeste actieve deelnemers aan de actie levert, krijgt aan het einde van deze actie een waardecheque van € 750,-. Deze cheque is te gebruiken voor de aanschaf van sportbenodigdheden voor de vereniging. Alle individuele deelnemers maken maandelijks kans op een maandprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan die persoon die in die maand de meeste punten heeft gescoord*. Tot slot wordt over de gehele campagneperiode (start 5 oktober 2013, laatste dag 31 maart 2014) bepaald wie het sportiefste gezin van Helmond is. Wanneer meerdere personen uit één gezin deelnemen aan de campagne, wordt hun gemiddelde score berekend. Het gezin** met de hoogste gemiddelde score over de totale campagneperiode, wint de titel Sportiefste gezin van Helmond en wordt beloond met een volledig verzorgd weekend in een pretpark, Voor het hele gezin!***

* Een individuele deelnemer kan maar één keer een maandprijs winnen. Wanneer een deelnemer een maandprijs heeft gewonnen, is hij/zij met verdere deelname nog wel in de race voor de verkiezing van het Sportiefste Gezin.
** Een gezin bestaat uit minimaal 2 deelnemers die op hetzelfde adres staan ingeschreven (om dit te kunnen controleren moet bij inschrijving wel het volledige adres worden vermeld!).
*** De prijs voor het hele gezin is gebaseerd op maximaal 5 gezinsleden.

Bijlagen

Flyer
Checkpoints HC Helmond

Reacties zijn gesloten.