Fiets op Maat: Specialistisch

 

Gaat je (fiets)training wat verder dan af en toe een recreatief tochtje dan is het zinvol en gewenst om één en ander professioneler aan te pakken en al helemaal VOORDAT je zelf je eigen fiets gaat kopen. Want een ‘kant en klare’ MTB fiets kopen bij de lokale dealer of via het internet lijkt dan vaak goedkoop en mooi passend bij elkaar ( qua kleur en merk !!) maar…dat hoeft helemaal niet de gewenste uitvoering te zijn die JIJ nodig hebt. Dat begint al met het juiste zadel ( qua breedte !!)

Gelukkig hebben wij contacten met de juiste ‘bikefitters’ (o.a. de enige SiCi gecertificeerde in NL) , sport artsen en orthopeden in huis, zodat je op dat terrein ‘advies op maat’ kunt krijgen. Hoe je die gegevens vertaald naar een eigen MTB fiets , kleding en schoeisel aanschaf is uiteraard je eigen keuze.

Als het goed is moet je na een MTB training of tocht geen (terugkerende) fysieke klachten hebben behalve dan dat je moe en voldaan bent van je inspanning.

Vergis je niet..!! Lekker kunnen fietsen start met een goede schoen. En dat is bij ons veel meer dan alleen het simpele feit dat hij de juiste maat heeft.

Goede tweede is het zadel dat op jouw zitbeen moet zijn afgestemd. De meeste zadels zijn te smal. !!