Voeding en Kleding

Over sportvoeding , sportdrank, sportkleding en fietsschoeisel zijn natuurlijk al vele catalogussen en homepages gevuld. Uiteraard heeft iedere publicist of auteur zijn/haar eigen belang bij de promotie van zijn/haar merk.

Aangaande het schoeisel verwijs ik graag terug naar het ‘Fiets op Maat: Specialistisch’ onderdeel.

M.b.t. de fietskleding is het voor ieder wat wils, als je de keuze maar relateert aan de weersomstandigheden en je individuele confectiematen. Er zijn betrouwbare omrekeningstabellen beschikbaar, maar als je het ter plekke in jouw maat kunt passen is dat toch echt de beste optie.

Kies in principe niet op de mode gevoeligheid maar juist het zitcomfort en de stof moet bij voorkeur vocht opnemen en daarna af kunnen staan aan de buitenlucht.

Een goede ‘zeem’ en regelmatig fietsen voorkomt ook ‘doorzit’ problemen 

M.b.t. (sport) drank – en (sport) voeding is de gewone schijf van 5 en water een goede basis. Als je daar qua belasting (denk aan het weer en de fietsafstand) en/of  training ver bovenuit gaat; kan het lichaam dan niet meer voorzien in de basis behoefte en moet je zorg dragen voor tijdige aanvulling van je energie en vochtvoorraad omdat je anders ‘de man met de hamer’ tegen komt en het lichaam niet meer vooruit te branden is omdat de energie en/of vochtvoorraad opgebruikt is.

Afhankelijk van de samenstelling van je drank en voeding keuze is de beschikbare energie snel of op wat latere termijn beschikbaar voor de verbrandingsprocessen in het lichaam. Ook deze keuze is dus maatwerk waarin we jou graag van advies zullen voorzien.